Niek Opdam

Nummer BIG-register: 79023129002

Tandarts Niek Opdam, gespecialiseerd in restaureren met direct composiet 

 

Dr. Niek Opdam is een ervaren tandarts die veel ervaring en kennis heeft met betrekking tot restaureren met composiet, onze praktijk versterken als tandarts die op verwijzing werkt. 

Niek Opdam is uitermate deskundig als  het gaat om de volgende behandelingen: 

  1. Het maken van composietfacings direct in de mond. Op bijgaande foto’s staat een voorbeeld van voor en nabehandeling, waarbij ook bestaande kronen met lelijke randen bedekt zijn. Zoals je ziet kunnen composietfacings bijna zo mooi worden gemaakt als de mooiste porseleinfacings. Voordeel is dan de lagere prijs (tussen de 100 en 160 euro per tand) met wel het nadeel dat porseleinen facings langer mooi blijven en geen aanslag opnemen. 

 

voor behandeling 

na behandeling 

 

  1. Het esthetisch opknappen van ‘ verouderde’ gebitten. Veel ouderen hebben nog veel plezier van hun eigen gebit dat ondanks dat er soms wat tanden en kiezen ontbreken of vervangen zijn, nog prima functioneert, soms met wat gebreken, maar wel met de wens om zo lang mogelijk met de eigen tanden te kunnen functioneren. Vaak hebben deze ouderen wel de wens het gebit, dat door de ‘ tand des tijds’ qua uiterlijk achteruit is gegaan, weer toonbaar te maken, zodat er weer zonder schaamte kan worden gelachen. Composietfacings zijn in die gevallen vaak de beste en zeker ook betaalbare optie. Hieronder een paar voorbeelden van verouderde gebitten die door  

eenvoudige composietbehandelingen weer toonbaar zijn gemaakt. 

voor behandeling 

na behandeling 

voor behandeling 

na behandeling 

 

 

 

 

  1. Een plakbrug als een voortand ontbreekt of ‘ er uit moet’. 

Als ondanks alle behandelingen een tand verloren gaat voor in de mond dan willen patienten graag zo snel mogelijk weer een nieuwe tand ertussen. Soms is een implantaat dan een goede oplossing, maar als dat niet mogelijk blijkt kan een directe adhesiefbrug een prima oplossing zijn om weer een aantal jaren te functioneren. Tandarts Opdam maakt in zo’n geval ter plekke de etsbrug na verwijderen van de slechte tend, zodat mensen niet ‘ met een gat’ hoeven rond te lopen.  

 

Bij kinderen die orthodontisch behandeld zijn en bijvoorbeeld als gevolg van een erfelijke afwijking de kleine snijtanden missen zijn te jong voor implataten en in dat soort gevallen maakt tandarts opdam in samenspraak met de orthodontist dan een minimaal invasieve plakbrug die dan weer jaren kan functioneren, totdat een implantaat wel kan, of wellicht helemaal niet meer nodig is. 

Hieronder een voorbeeld van zon behandeling 

voor behandeling 

na behandeling 

 

  1. Behandelen van gebitsslijtage.  

Als onderzoeker aan het RadboudUMC en medewerker van de Radboud kliniek voor gebitsslijtage is tandarts Opdam gespecialiseerd in het behandelen van patienten met ernstig gesleten gebitten. Hieronder een voorbeeld van dergelijke behandelingen