Gijs Berghuis

BIG register: 99922192602

implantoloog-parodontoloog

Sinds december 2022 is Gijs bij Staas en Bergmans Tandartsenpraktijk begonnen als parodontoloog – implantoloog. Het is hem een eer het team te komen versterken op de donderdag- en vrijdagen.

Gijs is geboren en getogen in Amsterdam. Na zijn middelbare school aan het Vossius Gymnasium heeft hij Tandheelkunde gestudeerd in Groningen en een specialisatie Parodontologie en Orale Implantologie aan de universiteit van Gent, België afgerond. Daarnaast heeft hij enkele jaren als algemeen practicus en als parodontoloog-implantoloog gewerkt in verschillende praktijken.

Klinisch gezien houdt hij zich bezig met het plaatsen van implantaten, bijkomende regeneratieve procedures en parodontologische behandelingen. Om deze klinische handelingen uit te voeren is een goede samenwerking van belang met de mondhygiënisten, preventie-assistenten en verwijzers.

Op onderzoeksgebied heeft Gijs zich beziggehouden met röntgenologische diagnostiek naar furcaties. Om zijn kennis up-to-date te houden participeert hij aan diverse internationale cursussen en congressen, met name over plastisch parodontale chirurgie.

Wat betreft hobby’s houdt hij van watersport-gerelateerde activiteiten, tennis en speelt hij Bandy in de winter: een variant van ijshockey.